Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Råd om rens av tøy

  1. Råd om rens, vask og vedlikehold
    La ikke skittent tøy ligge for lenge. Jo lenger flekker får sitte, jo vanskeligere eller umulig er det å fjerne disse. Tøm alle lommer før du leverer plaggene til rens. Mynter, kulepenner og lignende kan, om de ikke oppdages på renseriet, ødelegge både plagg og maskiner. Fortell om eventuelle skader på tøyet, og hvilken type flekker som er på det, så renseriet kan ta hensyn til dette under behandlingen.
  2. Hva skjer når klærne blir renset
    Tøyet blir først merket og sortert etter farge, fibertype og behandlingsmetode. Smuss og flekker som vanskelig lar seg fjerne av rensevæske, blir behandlet spesielt enten før eller etter maskinbehandlingen. Ved kjemisk rens blir tøyet rengjort nesten uten bruk av vann. Her brukes rensevæsken som er spesielt godt egnet til å løse opp fettflekker. Mye av smusset på klær er små, mørke partikler sitter i fett. Når fettet frigjøres fra tøyet, følger smusspartiklene med.
  3. Hvorfor bruke et renseri
    Mange tøyfibere sveller. Klær som kan miste fasongen etter vanlig vask, bør derfor renses. Fargen holder seg oftest bedre i organiske løsemidler enn i vann. Etter maskinbehandling må de flekkene som ikke er helt borte, behandles for hånd med damp, vann eller spesialmidler. Vannløselige flekker, for eksempel salt og sukker, fjernes ofte med våtbehandling. Til slutt etterbehandles, presses og strykes tøyet, før det leveres tilbake til kunden.

Asker og Røyken: Velkommen til Røyken Rens på Rortunet på Slemmestad

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn